Fra lang ramme til piaffe

Sådan kan du dirigere hestens energi

Af Mia Balint

 

Hvordan kontrollerer man hestens energi med sit sæde?

Ridning skal ikke give store, spændte overarme. "Prinsessehænder" er tættere på idealet 

 

Det ser legende let ud. Og bare forestillingen om at sidde i sadlen og opnå følelsen af, at hesten er blød som smør og følger dine mindste anvisninger, kan sikkert få dig til at pudse støvlerne i en fart, så du kan komme ud at ride!


Både dressurinstruktør Bettina Becker og Katrine Boelsgaard fra Klassisk-Dressur har været i værkstedet og på banen og har fremstillet snackable 🍬 små inspirationsvideoer til dig, så du kan nyde de dejlige heste og de flittige ryttere.

 

Videopremiere i aften klokken 20:30

Fra lang ramme til piaffe


Katrine har lavet en inspirationsfilm med sin ældre lusitano Unico, hvor hun leger med energien - vil du have den fremad i form af mere tempo og længere trin? Vil du have, at hestens ramme bliver længere? Eller skal hesten samles mere, og hvordan kan dit sæde give anvisningen til piaffe:


 

Filmen har premiere i aften kl. 20:30 i gruppen 'Klassisk Dressur' under gruppekategorien 'dressur'. Du er meget velkommen til at stille spørgsmål til Katrine på opslaget i aften 😊


Øgning og afkortning i galop

Fundamentet til galoppirouetterne


Bettina Becker har tidligere vist processen med den smukke, langbenede Viggo, hvor hun i forrige video viste, hvordan de arbejder med længere trin i traven og bevarer takt, energi og rytme i overgangene op og ned.


Denne gang viser hun arbejdet med galoppen, hvordan de går fra lange galoptrin til en mere samlet galop. Dette arbejde udgør fundamentet til galoppirouetterne:

 


>> Gå til Beckers video HER <<

 

Husk at du altid er velkommen til at stille spørgsmål og få hjælp og vejledning af eksperterne 😊

Rigtig god fornøjelse 🙏😃