Virtuel Damocha

Digital bedømmelse af PRE heste

Af Liselotte Enggård Jacobsen

 

Pura Raza Espanola

DAMOCHA P.R.E konkurrence i Danmark

-Når dommerne ikke kan komme til Danmark, må hestene komme til Spanien.
Virtuelt.
 
Hatten var sat, støvlerne pudset, og hestene tændte. Dansk Ridekompagni ved Anna Vestergaard afholdte i juni måned privat Virtuel Dansk Morfologisk Championat for P.R.E heste (forkortet Damocha) hjemme på gården i Tølløse, hvor familie og venner mødtes med deres P.R.E heste, Pura Raza Española. Grundet Covid-19 er det i år ikke muligt at afholde Championater, og derfor har den spanske avlsorganisation ANCCE i år tilbudt avlerne rundt om i verden, at de kan lave online bedømmelse af hestene. For avlerne i Danmark er det en stor mulighed, da dommerpanelet vil bestå af de samme dommere, som normalt bedømmer til VM. Såfremt man vinder en championattitel til DAMOCHA i Danmark, er man kvalificeret til VM i Spanien.
Pura Raza Espanola
 
DAMOCHA er den kvalificerende konkurrence til VM, der hvert år afholdes i Sevilla (forkortet kaldes konkurrencen SICAB). ANCCE administrerer disse nationale konkurrencer rundt om i verden. ANCCE har derfor udgivet en række retningslinjer for, hvordan hestene skal filmes. De skal fremvises fra jorden i alle tre gangarter, her ses der bl.a efter taktfasthed, indgriben og rytme i bevægelserne. Hingste over 4 år skal fremvises i en rideprøve, hvor deres ridelighed indenfor dressuren bedømmes. Det er frivilligt, om man ønsker at stille hopper til rideprøve.

Dressur PRE
 
Blandt de konkurrerende heste i Tølløse var Lopez V, en ældre hingst, der har deltaget til championater i både Belgien, Norge og Danmark. Han har ved flere lejligheder kvalificeret sig til SICAB og har tilmed deltaget. Lopez ejes af Belinda Carlsen, som også er næstformand i Dansk P.R.E avlsforening. Belinda deltog også med en yngre hoppe.
Lopez Pura Raza Espanola
Lopez og Belinda Carlsen - begge i fri trav!

 

”Jeg deltager selv med 3 hingste, der ikke tidligere har været fremvist, men som i særdeleshed er klar til at stå distancen i år. Så vi ærgrer os selvfølgelig over at det foregår virtuelt. Men det har været en skøn dag, og vi har opnået gode resultater. Vi håber på gode bedømmelser”, siger Anne Vestergaard, Dansk Ridekompagni.

Glæd dig til skønne billeder, video og meget mere om den smukke spanske race Pura Raza Espanola i gruppen PRE - Pura Raza Española her på Omnihorse, hvor du selvfølgelig også kan høre resultatet af Annas hingste i 1. afsnit af videoserien om championatet (se teaseren herunder)