Beskyt brysterne

med den korrekte ride BH. Læs med her om hvorfor alle kvinder bør ride med en decideret sports/ride-bh

Q Linn Sports BH til ryttere

Beskyt brysterne

med korrekt ride-bh

 

Vidste du, at undersøgelser viser, at en god sports-bh kan mindske dine brysters bevægelse med mere end 70% når du hopper, danser, løber eller rider? For når du er i fuld bevægelse, så går dine bryster nærmest i selvsving! Læs med her om hvorfor alle kvinder bør ride med en decideret sports/ride-bh

 

Du har helt sikkert investeret i en lækker godkendt ridehjelm, måske også i sikkerhedsvest, lækre støvler og velsiddende og funktionel ridejakke og bukser. Men har du også købt en ordentlig ride-bh til dig selv? En der beskytter og støtter dine bryster under ridning? En sports-bh er et vigtigt stykke rideudstyr for kvinder på linje med hjelm, eller sagt med andre ord: burde være. For det er ikke alle, der er opmærksomme på de strabadser, vi udsætter vores bryster for, når vi er i fuld bevægelse – og de skulle jo gerne blive ved med at se pæne ud, ik'?

 

Det kan en god sports-bh hjælpe med. Fordi uden bh bevæger dine bryster sig både op og ned, fra side til side og ind og ud. Brysterne bliver kastet rundt i et ottetals-mønster, når vi er i bevægelse. Sådan en karruseltur er hårdt for brysterne, og det kan også meget let komme til at gøre ondt, fordi tyngdekraften hiver og slider i brysterne. Brysterne består af væv, fedt og hud. Der er ingen knogler eller muskler, der kan få hold på sagerne, og dermed bliver det de såkaldte *Cooper’s ligamenter, der får seriøse tæv, når du er i fuld vigør.

 

Coopers ligamenter i bryster

Coopers ligamenter - 3. fra oven

 


*Cooper's ledbånd (også kendt som Cooper og fibrocollagenous septa) er bindevæv i brystet, der hjælper med at opretholde strukturel integritet. De er opkaldt efter Astley Cooper, som først beskrev dem i 1840. Deres anatomi kan afsløres ved hjælp af transmission diffraktion tomografi.


Det er derfor du bør ride med en sports-bh, der er udviklet til at beskytte bindevæv og brystets form. Undersøgelser viser (også), at en korrekt sports-bh reducerer brysternes "hopning" med mere end 70% (afhængigt af brystets fasthed og størrelse). Ved at bruge en kvalitets sports-bh kan du beskytte, og forebygge skader på brysterne, der (på længere sigt) kan udvikle sig til hængebryster.

 

Q-Linn Amsterdam Steel

BH Model Amsterdam i farven Steel

 

Derfor giver det mening at prioritere en decideret sports-bh frem for en almindelig bh. For en helt almindelig hverdags-bh er ikke bygget til at klare strabadserne. Heldigvis er der kommet mere og mere fokus på brug af ride/sports-bh, og designerne har fået øjnene op for det lækre look. Der arbejdes med mere feminine snit, bredere og polstrede stropper, åndbarhed og svedtransporterende stretch-stof. Udvalget er stort, og nogle bh'er er bedre end andre.

 

En god sports-bh bør vælges efter bryststørrelse, type af træning, materiale og pasform. Det er naturligvis også meget vigtigt, at den føles behagelig for dig at have den på. Er din BH ukorrekt, så den f.eks. ikke støtter nok, gnaver i skulderen, trykker barmen eller på anden måde generer dig, kan det forstyrre din opstilling, og dermed din ridning.

 

Q-linn Barcelona BH i Antracit

 BH Model Barcelona i farven Antracit

 

Det er jo indlysende, at jo større bryster, des mere bevægelse. Men mange kvinder med mindre bryster tror fejlagtigt, at de ikke behøver at støtte deres bryster. Det kunne ikke være med forkert. Alle kvinder bør bruge en sports-bh, for selv små bryster kan bevæge sig rigtig meget, når de udsættes for high impact sport. En almindelig bh er bare ikke nok, når det gælder ridning.

 

Q-Linn Barcelona oliveBH Model Barcelona i farven Olive


Omnihorse har testet Q-Linn sports BH'erne

Omnihorse tester Q-Linn sports bh til ryttere

 

Omnihorse har testet det nye luksus sportslingeri på markedet, Q-Linn Sportslingerie, der er designet decideret til ridning og specielt til den skandinaviske kvindefacon. Q-Linn kollektionen er udviklet af ryttere til ryttere og med særlig fokus på komfort og støtte af hele brystregionen.

 


Vi bad vores medlemmer om hjælp, og seks forskellige ryttere red med korrekt tilpasset BH 15 gange over en måned. Du kan se og høre testrytternes erfaringer og konklusioner med Q-Linn her:

 

 

Gode råd, og det bør du vide om at vælge den rette sports-bh til dig og dine bryster

 • Din barm ændres hele livet, fx. ved vægttab muskelopbygning, graviditet. Derfor er det vigtigt jævnligt at tjekke, at du bruger korrekt størrelse bh.

 • Få hjælp til fitting af en professionel bh-fitter. De damer ved, hvordan en bh skal sidde. De fleste af os bruger desværre en forkert størrelse. Faktisk viser undersøgelser, at op til 80% kvinder bruger en forkert bh-størrelse.

 • Vær kræsen, og forkæl dig selv. Din ride-bh bør være udført i kvalitetsmaterialer i åndbart og svedtransporterende stretch-stof og i en pasform, der matcher dig.

 • Din ride-bh skal have brede, polstrede stropper: Smalle stropper har tendens til at gnave i skulderen, og kan give røde mærker, gnavesår og hovedpine.

 • Din ride-bh skal have justeringsmuligheder, så den kan justeres i både skulderstropper og omkreds. Pasform er vigtigt.*Prøv dig frem, og prøv flere forskellige typer til du finder den, der passer dig. Markedet tilbyder flere forskellige gode sports-bh, og flere af de større sportsmærker har testet deres design.

 • Når du køber din nye ride-bh, må den gerne sidde godt til, da alle sports-bh giver sig lidt med tiden.

 • Forlæng levetiden ved at vaske bh’en i vaskepose. Det beskytter bh-bøjler, hægter og tekstil.

 • Vær opmærksom på, at bh’en kan "vokse" / give sig i brug og efter vask. Tjek pasform løbende og køb en ny, hvis den med tiden er blevet slap og ikke længere støtter nok.

 • Har du mere end én bh på når du rider i dag? Så er det vist tid til at finde et andet Bh-mærke, der støtter bedre og kan løse opgaven i én og samme Bh.

 • Stor barm? Gå efter højtlukkende brystskål og gerne en kraftigt støttende racerback-lukning (bryder-ryg).

 • Lille barm? Ja, du bør også bruge en god sports bh, når du rider.

 • Nej, en helt almindelig bh kan ikke klare strabadserne, når du rider.

Seneste bh nyhed fra Q-Linn i 2021

Q-Linn Cannes i sort

BH Model Cannes i sort - fås i 2 farver og 55 forskellige størrelser

     

Denne bh er især velegnet til store barme, fordi stropperne er brede og bløde, så du ikke bliver gnavet og trykket i skuldrene. Størrelsen går helt op til I-skål, så du slipper for "underarm boobs" og ser strømlinet ud.

 

 • High Support sports Bh uden bøjle

 • Formstøbte skåle i behageligt åndbart materiale

 • Ingen generende sømme i Bh skålen

 

Fordele til dig, der er Omnihorse Premium medlem

 

Alle Omnihorse Premium medlemmer har adgang til vores fordelsaftaler med relevante leverandører i hestebranchen. Dette inkluderer også sportsundertøj fra Q-Linn og Sadelmager Jan Guldborg, som forhandler Q-Linn i Danmark. Se, hvordan du gør brug af aftalen HER.

 

>> Læs øvrige artikler <<